Aktuellt

Stockholms Stadsmission har tagit över driften av Örebro Stadsmissions Second hand-butik

Den 16 maj nyöppnar butiken. Har du vägen förbi Örebro och butiken på öppningsdagen får du 25 % rabatt på en produkt. Butiken ligger i köpkvarteret Marieberg strax utanför Örebro och har tidigare drivits av Örebro Stadsmission. ”Det är en fantastisk lösning. Stockholms Stadsmission har många års erfarenhet av att driva butiker och kan tillföra kompetens och kvalité… Read more »

Stadsmissionens second hand nyöppnar!

Den första april tog Stockholms Stadsmission över driftansvaret för Second hand-butiken i Marieberg. ”Det är en fantastisk lösning. Stockholms Stadsmission har många års erfarenhet av att driva butiker och kan tillföra kompetens och kvalité till butiken.” säger Monica Gunnarsson, direktor för Örebro Stadsmission. Ett samarbetsavtal har tecknats mellan de båda stadsmissionerna som innebär att butiken… Read more »

Koordinator till Örebro Stadsmission

Vill du också vara med och aktivt bidra till att skapa ett varmare Örebro? Nu har du chansen! Är du intresserad av att arbeta i en organisation som verkar för ett större  innanförskap, alla människors lika värde och att ge  människor en andra chans? Är du genuint intresserad av att samordna, projektleda, kommunicera och strukturera… Read more »

Välgörenhetskonsert på Alla hjärtans dag

För andra året i rad arrangerar Örebro Stadsmission en välgörenhetskonsert på Alla hjärtans dag under rubriken Musik för alla hjärtan. En musikalisk helkväll med artister som DSH5, Nisse P, Patrik Nordqvist, Lina Adolphson och Emelie Fransson. Poppigt, souligt, jazzigt och rockigt. En perfekt kompott. Konserten startar 19:00 i Konserthusets Foajé. Biljetter finns att köpa via… Read more »

Örebro Stadsmission avvecklar sitt engagemang i second hand

– koncentrerar verksamheten till ”stadsmissionshuset” Örebro Stadsmission avvecklar sitt engagemang i second hand-verksamhet. Det meddelade Örebro Stadsmissions styrelse vid ett medlemsmöte den 27 november. – Second hand-verksamheten saknar tyvärr ekonomisk bärighet i dagsläget. Därför stänger vi butiken och koncentrerar kärnverksamheten, det sociala arbetet, till lokalerna på Vasastrand, säger Rose-Marie Frebran, styrelsens ordförande.  I nuläget kostar… Read more »

Köp årets julklappar av oss

Låt årets julgåva värma fler örebroare!  Här kan du som företagare eller privatperson lämna bidrag till Stadsmissionens verksamhet och beställa våra gåvobevis julen 2018.  Tack för ditt lokala engagemang! 

Välkommen till Örebro Stadsmissions nya hemsida

För oss på Örebro Stadsmission är du viktig! Vi är en idéburen lokal hjälporganisation som arbetar för de som lever i utsatthet i vår stad. När du söker dig fram till vår hemsida ska du lätt kunna få tillgång till den information du söker. Du kanske vill du veta mer om våra verksamheter, eller är… Read more »

Örebro Stadsmission får bidrag för ensamkommande

Hösten 2017 blev många ungdomar uppskrivna i ålder till 18 år. I och med det ställdes de inför ett val. Antingen fortsätta skolgång i Örebro eller avbryta skolgången och tvångsförförflyttas till asylboende i norra Sverige. Många valde att stanna kvar då skolan och de nätverk de byggt upp i staden var viktigt. Under våren blev… Read more »

Toves insamling

Ålder har ingen betydelse. Tove, 6 år, har om någon visat på det. Efter att han kommit till insikt om att alla i Örebro inte har det lika bra och att det finns de som till och med inte har någonstans att bo, bestämde hon sig för att göra något. Efter lite funderande kom hon… Read more »

Alla hjärtans dag med "Musik för alla hjärtan"

På “Alla hjärtans dag” arrangerade Örebro Stadsmission en välgörenhetskonsert i konserthusets foajé. Fem akter med artister från Örebro bjöd på en helkväll med hög kvalitét, från början till slut. Alla artister, ljudtekniker och konserthuset ställde upp utan kostnad vilket innebar att alla intäkter för kvällen kunde gå till Örebro Stadsmissions verksamheter för människor i utsatthet.… Read more »