Aktuellt

Människor i möte, lots

Örebro Stadsmission gör satsning i Karlskoga

Etablerar lots till stöd för nyanlända Sedan 2015 finns Örebro Stadsmission etablerad i Örebro kommun. Här bedriver vi en bred verksamhet som rör alltifrån hemlöshet och matfattigdom till akutboenden och ungdomsverksamhet. Nu tar vi ett första steg in i Karlskoga för att se på vilka områden vi kan göra skillnad. Först ut blir en satsning… Read more »

Fötter i raggsockor framför brasa

Öppettider under jul och nyår

KANSLIET Stängt och öppnar åter 9/1 2023 PORTEN Fredag 23/12 STÄNGT p g a sjukdomLördag 24/12 – Måndag 26/12 – STÄNGTTisdag 27/12 9.00-12.00Onsdag 28/12 9.00-12.00Torsdag 29/12 9.00-12.00 Öppet i dörrenFredag 30/12 9.00-12.00 Öppet i dörren MATCENTRALEN 23/12 – 1/1 – STÄNGT2/1 Öppet igen, ordinarie tider 10.00-15.006/1 OBS! STÄNGT (röd dag) CROSSROADS OCH VINTERNATT Nästa inskrivning… Read more »

Flicka hänger på staket vid fotbollsplan

Från präst till projektledare och proffs

Bred samling kring utsatta barn i Stadsmissionens julkampanj Under adventshelgen drar Örebro Stadsmission i gång sin årliga julkampanj. I år liksom förra året gör man det med stark draghjälp av flera partners. Bakom kampanjen som kallas ”Varje familj räknas” står både CAB Group, Länsförsäkringar Bergslagen, Svenska Kyrkan, Think Happy Thoughts och Örebro Hockey. Fokus i… Read more »

Inskrivning vid Matcentralen

Matcentralen tillfälligt stängd

Inskrivning av nya medlemmar i matcentralen är pausad. Information om tidpunkt när vi kan skriva in nya medlemmar kommer publiceras här på hemsidan. Läs mer om matcentralen här

Inbjudan till årsmöte för Örebro Stadsmission

Till medlemmarna i Örebro stadsmission Kära vänner! Året 2021 tycks ha rusat förbi med alla sina utmaningar och möjligheter. Så mycket har hänt på kort tid att vi nästan själva haft svårt att hänga med. Vi kan ändå konstatera att det var ett bra år för Örebro Stadsmission på många vis. Nu är det snart… Read more »

Matkorg till flyktingar, Örebro Stadsmission

Akut behov av mat, hygienartiklar, blöjor och SIM-kort

I takt med att allt fler flyktingar söker sig till Örebro så intensifierar vi våra insatser för att hjälpa till. Just nu har många flyktingar ett akut behov av mat, hygienartiklar, blöjor och mediciner. Vi söker nu hjälp från samtliga våra församlingar, partners och allmänheten för att samla in medel till det som behövs. Skänk… Read more »

Klimatsmart samarbete

Klimatsmart samspel!

Idag dag slog Matsmart upp portarna till sitt nya klimatsmarta e-handelslager i Örebro. På plats vid invigningen fanns vår verksamhetschef Elin Gert liksom bolagets grundare och VD, Karl Andersson. Inför etableringen i Örebro har Matsmart inlett ett viktigt samarbete med Örebro Stadsmission och vår Matcentral. Tillsammans ska vi minska svinnet och se till så att… Read more »

Lördagsöppet på Porten

Äntligen kan vi lämna det glädjande beskedet att Porten håller öppet även på lördagar. Porten är Örebro Stadsmissions öppna dagverksamhet för människor som lever i utanförskap, som till exempel hemlöshet eller aktivt missbruk. Lördagsöppet har blivit möjligt tack vare ett samarbete mellan Fastighetsägarna, Örebro Kommun och Örebro Stadsmission. Om vi tillsammans med kommunen och Stadsmissionen… Read more »

Matkassar på rad
Kronprinsessan Vcotria besöker Örebro Stadsmission

Kronprinsessparet på besök

Vilken högtidlig dag för oss, då vi den 6 oktober fick ta emot kronprinsessparet för att visa hur vi jobbar för att skapa ett varmare Örebro. På plats fick de möta vår direktor Fredrik Karlsson, besöka Matcentralen liksom sitta ned för att lära mer om Portens verksamhet. Det blev en fin stund, med varma samtal… Read more »