Lediga tjänster – Deed

Ungdomsledare Deed

Vill du jobba med ungdomar och aktivt bidra till att skapa ett varmare Örebro?
Då vill vi prata med dig!

Är du intresserad av att arbeta i en organisation som verkar för ett större innanförskap, alla människors lika värde och att ge människor en andra chans? Välkommen till Örebro Stadsmission. Deed är en öppen, alkohol- och drogfri plats för ungdomar, ett vardagsrum mitt i stan med fokus på trygghet och relationer. Deed jobbar för att skapa en meningsfull fritid, utan kostnader, för ungdomar och för att hjälpa dem som är i behov av stöd. Här kan ungdomar bland annat få hjälp att skriva CV eller att ansöka till skolor eller jobb. Vi har en scen och en verkstad där ungdomar kan anordna konserter eller delta i workshops. Deed använder kulturen, temaveckor och aktiviteter som förebyggande plattform för att bygga starka relationer och bidra till en trygg fritid för våra ungdomar.

Deed har som målgrupp ungdomar i åldrarna 16-21 år och har öppet tis-tors kl 15-21 och fredagar 15-22.

Uppdraget

Bygga relationer

Som ungdomsledare är din främsta arbetsuppgift att möta och finnas till hands för de ungdomar som kommer till Deed under våra öppettider. En del dagar kan arbetet innebära en lättsam pratstund med någon i förbifarten och andra dagar längre samtal med djupare innehåll. Relationen till och samtalen med ungdomarna är det centrala för Deeds verksamhet.

Aktiviteter

Deeds arbete för att bidra till en meningsfull fritid för fler ungdomar innebär också att vi planerar och genomför arrangemang kopplat till vår scen och/eller verkstad. Spelningar planeras gärna tillsammans med medverkande ungdomar och vi uppmuntrar gärna ungdomar att planera egna arrangemang med stöd av oss. I verkstaden har vi gemensamma skapande-tillfällen, gärna med fokus på återbruk och hållbarhet. Vi planerar in kvällar med exempelvis gemensam matlagning, brädspel eller filmvisning för att främja relationer mellan olika besökare. Vi har också temaveckor med olika regelbundenhet för att lyfta olika ämnen vi ser är relevanta för målgruppen, vi hade exempelvis demokrativecka inför valet i september och hoppas göra en klimatvecka i vår.

Deed har också ett café, vilket medför arbetsuppgifter som försäljning, servering, diskning och städning.

Samarbeten

Deed vill verka tillsammans med andra organisationer som jobbar mot samma målgrupp. I arbetet kan därför ingå att knyta och bygga relationer till andra organisationer och myndigheter.
Majoriteten av din arbetstid är förlagd på eftermiddagar och kvällar.

Om dig

Vi söker dig som är social och utåtriktad och som gillar att möta och bemöta människor. Du har förmågan att jobba såväl i grupp som enskilt. Du tar egna initiativ och har lätt för att ta kontakt med nya människor. Du är noggrann och ordningsam och har förmågan att strukturera ditt eget arbete.
Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet i rekryteringsprocessen.


Krav

  • Du kan identifiera dig med Örebro Stadsmissions värdegrund (den hittar du här).
  • Du är över 23 år gammal.
  • Erfarenhet av socialt arbete och/eller arbete med ungdomar.
    Meriterande
  • Relevant eftergymnasial utbildning (påbörjad eller avslutad) exempelvis socionom, fritidsledare, socialpedagog
  • Erfarenhet av att arbeta med eller kunskap om frågor gällande integration, funktionsvariationer eller HBTQAI+.

Om tjänsten

Vi söker

  • ett vikariat på 50% från och med 2023-01-02 till och med 2023-12-31 med möjlighet till förlängning.
  • timvikarier som kan jobba med viss regelbundenhet och/eller vid behov.

Vi erbjuder dig en rolig, utmanande och spännande roll i en organisation där människan och våra värderingar står i fokus. Här finns goda möjligheter till personlig utveckling och stor arbetsglädje. Tillsammans gör vi skillnad!

Har du frågor om tjänsten kontakta verksamhetsledare Anna Väderklint på anna.vaderklint@orebrostadsmission.se

Din ansökan skickar du till rekrytering@orebrostadsmission.se med komplett CV och personligt brev. Vi kommer efterfråga referenser vid intervju.

Sista ansökningsdag för tjänsten är 20 november 2022 men intervjuer kommer bokas löpande, så vi ser gärna att du inkommer med din ansökan så snart som möjligt. Vi kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag.

Vid anställning kommer vi begära utdrag från belastningsregistret.

Varmt välkommen med din ansökan!