Lediga tjänster – Navet

Medarbetare Navet

Är du intresserad av att arbeta i en organisation som verkar för ett större innanförskap, alla människors lika värde och att ge människor en andra chans? Välkommen till Örebro Stadsmission!
Det övergripande syftet med Navet är att bedriva det gemensamt arbetet med stöd, vägledning och ombudsmannaskap i Örebro Stadsmission. Med individen i fokus och en effektiv samverkan mellan olika aktörer och insatser ger vi stöd åt bland annat barnfamiljer som lever i utsatthet, då främst genom Familjekedjan. En viktig del är också ett kontinuerligt gemensamt lärande om målgruppernas situation som över tid bidrar till förbättrad och bredare samverkan.

Konkret handlar arbetet om:

 • Vägledning för människor i utsatthet (med fokus på barnfamiljer, personer i hemlöshet och EU-medborgare) så att de får kunskap om relevanta insatser och möjligheter samt hjälp med att prioritera och planera.
 • Stöd för att kunna tillgodogöra sig insatser och möjligheter. Stöd i kontakter med myndigheter, arbetsgivare och hyresvärdar är prioriterat.

Uppdraget

Som medarbetare i Navet ligger fokus på att möta målgruppen, stödja och utbilda andra medarbetare samt att tillsammans med vår Utvecklingsstrateg leda vårt arbete med ombudsmannaskap i hela organisationen.

Arbetsuppgifterna är bland annat:

 • Kartläggning, vägledning och samtalsstöd
 • Vara behjälplig i kontakt med exempelvis myndigheter och bistå med information
 • Bygga nätverk och samverkan med både ideella och professionella aktörer
 • Samla och sammanställa information, kunskap och erfarenheter

Kompetens

Vi söker dig som:

 • Kan identifiera dig med Örebro Stadsmissions värdegrund (här kan du läsa om vår värdegrund)
 • Har erfarenhet av att arbeta med liknande frågor, exempelvis vägledning, på försörjningsstöd eller liknande
 • Är utbildad inom socialt arbete, exempelvis socionom eller har annan akademisk examen inom beteendevetenskap
 • Är driven och har god förmåga att bygga nätverk och samverka
 • Har ett uttalat engagemang och intresse för att arbeta med människor och specifikt med människor som lever i utsatthet

Personlighet

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som har förmågan att kombinera ett varmt och öppet bemötande med tydlighet. Du är trygg i dig själv, empatisk, positiv och har förmågan att sätta gränser. Vi ser också att du är prestigelös och har lätt att samarbeta.

Om oss

Vi erbjuder dig en spännande, rolig och utmanande roll i organisation där människan och våra värderingar står i fokus. Här finns goda möjligheter till personlig utveckling och stor arbetsglädje. Tillsammans gör vi skillnad!
Har du frågor, kontakta verksamhetschef Elin Gert elin.gert@orebrostadsmission.se eller utvecklingsstrateg Mirjam Colliander Alared mirjam.collianderalared@orebrostadsmission.se.
Din ansökan skickar du till rekrytering@orebrostadsmission.se med komplett CV och personligt brev senast 2022-11-30 intervjuer sker dock löpande.

Om tjänsten

Vi erbjuder en 100% tillsvidaretjänst inom organisationen fr o m 230101 eller enligt överenskommelse. Fokus är på Navet, men en del av tjänsten kan fördelas på andra arbetsuppgifter. Vi söker i första hand en anställd på 100% men är öppna för deltidslösningar.

Vi söker ytterligare 1-2 personer på 75-100%, under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vi kommer efterfråga referenser vid intervju.
Vid anställning kommer vi begära utdrag från belastningsregistret.

Varmt välkommen med din ansökan!