Matcentralen söker nya medarbetare (2 tjänster)

Har du arbetslivserfarenhet ifrån livsmedelsbutik, god social kompetens och en önskan om att få bidra till ökad social och ekologisk hållbarhet? Då kan du vara den person vi söker!  
Genom Matcentralen bidrar Örebro Stadsmission i flera led till ett mer hållbart samhälle som gynnar både människa och miljö. Konkret handlar det om att minska matfattigdomen i Örebro med omnejd.
 

Matcentralen tar i nära samarbete med ett antal mataffärer, grossister och bagerier tillvara på deras matsvinn. Det kan till exempel handla om varor med kort datum, felmärkta eller skadade emballage eller varor som helt enkelt inte har gått åt. Efter noggrann genomgång används sedan dessa varor till utdelning i Matcentralens butik, men även i Örebro Stadsmissions övriga verksamheter.  

Du som söker tjänsterna har erfarenhet av arbete i livsmedelsbutik. Som person är du positiv och serviceinriktad gentemot våra gäster samtidigt som du arbetar snabbt och effektivt. Du är redo att klara högt tempo och tunga lyft i det dagliga arbetet. För dig kommer god service och ett varmt, vänligt och värdigt bemötande naturligt. Du förstår att gästerna är de viktigaste personerna i butiken och visar det varje dag genom ditt bemötande. 

Du får arbeta i en miljö som karaktäriseras av våra värdeord: att se, lindra, förebygga och förändra tillvaron för människor i social och ekonomisk utsatthet.

Nu söker vi två personer till tjänsterna som butiksansvarig samt medarbetare

Uppdraget 

Som butiksansvarig för Matcentralen är din viktigaste uppgift att leda det praktiska dagliga arbetet i butiken. Du har en mer senior roll och därför troligtvis också flerårig erfarenhet av arbete i livsmedelsbutik, gärna i en arbetsledande funktion. Du har ansvar för att sköta logistiken i butiken samt hantera in- och utflödet av mat. 

Som medarbetare i Matcentralen har du en mer junior roll. Du får däremot möjlighet att arbeta med alla olika arbetsuppgifter som är en del av den dagliga butiksdriften. Detta innefattar uppgifter som att packa upp varor och se till att hyllorna är välfyllda, hålla rent och fräscht i butiken och betjäna våra gäster när de kommer.

Profil 

Vi söker dig som: 

  • Kan identifiera dig med Örebro Stadsmissions värdegrund, läs den här.
  • Har färsk och helst flerårig erfarenhet av arbete i livsmedelsbutik eller ifrån restaurang, samt har goda vitsord därifrån.    
  • Har goda kunskaper om livsmedelshantering  
  • Visar initiativ och har förmågan att identifiera arbetsuppgifter som behöver göras 
  • Vill vara del av ett team som arbetar tillsammans och vill framåt  
  • Har fyllt 18 år, avslutat gymnasiet och behärskar svenska flytande i både tal och skrift 
  • Har grundläggande data- & IT-kunskap 
  • Kunskaper i arabiska, persiska eller dari är meriterande 
  • Utbildning inom och/eller erfarenhet av socialt arbete är meriterande 

Personlighet 

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Du är prestigelös, har god självkänsla och bidrar till en god laganda. Du har god social kompetens och en omvittnat mycket god samarbetsförmåga.  

Om oss 

Vi erbjuder dig en spännande, rolig och utmanande roll i en organisation där människan och våra värderingar står i fokus. Här finns goda möjligheter till personlig utveckling och stor arbetsglädje. Tillsammans gör vi skillnad! 

Har du frågor, kontakta verksamhetsledare Jonas Andersson på 019-31 31 15.  
 
Din ansökan skickar du till rekrytering@orebrostadsmission.se i form av CV och personligt brev senast 2022-05-31. Intervjuer kommer att ske löpande. 

Anställningarna är tillsvidareanställningar på 75 – 100% med tillträde snarast eller efter överenskommelse. Vi tillämpar provanställning. 

I dagsläget söker vi också timanställningar. Hör av dig med en ansökan och märk den ”timantällning”