Tack Monica!

Efter knappt 3.5 år har Monica Gunnarsson valt att lämna sin tjänst som Direktor på Örebro Stadsmission. Monica kom in i starten av Örebro Stadsmission och hade en stor utmaning framför sig att etablera organisationen och leda verksamheten.

 

Du klev in i en nykläckt organisation med ett anrikt varumärke. Blev det som du förväntat dig?
– Både och. Organisationen har etablerat sig och verksamheterna fungerar bra. Det blev som jag tänkt mig. Sedan har vissa saker varit mycket svårare och mer komplicerade än jag trodde. Vi kanske trodde att många saker skulle gå snabbare och att det skulle vara lättare att skapa engagemang.

 

Att vara direktor för Örebro Stadsmission var en ny typ av roll och tjänst för dig. Vad bär du med dig för erfarenheter?
– Uj, massor av erfarenheter. Både kring hur samhället fungerar och inte fungerar. Likheter och skillnader mellan en idéburen organisation och ett företag. Hur mycket engagemang och engagerade människor kan betyda. Berg kan flyttas och ibland kan ett litet gruskorn orsaka stor åverkan.

 

Vad har varit roligast?
– Möten med människor! Jag har fått träffa deltagare och gäster som fått sitt liv förändrat. Jag har fått se samarbeten med företagare och privatpersoner som ger 100%. Jag har fått vara en del av kolleger och medarbetare som tillsammans är Örebro Stadsmission och det har varit fantastiskt.

 

Det har varit både upp och nergångar under de här åren. Vad har varit mest utmanande?
– Mest utmanande har varit att gå från ord till handling. Att engagemanget inte slutar med ett peppande ord utan med ett agerande. Det är ett måste för att också sådana saker som ekonomi ska fungera. Det finns ingen skatt vid regnbågens slut där vi kan håva in pengar. Vi är beroende av stöd och engagemang för att överleva. Svett och hårt arbete.

 

Du har haft några intensiva år med etableringen av Örebro Stadsmission. Vad händer nu?
– Närmaste framtiden innebär vila, avkoppling. Att landa helt enkelt. Efter det kommer jag förhoppningsvis gå in i ett nytt uppdrag. Exakt vad det uppdraget består i vet jag inte i dag, men jag tror det blir spännande och roligt.

 

En sista fråga, vad önskar du för ÖSM i framtiden?
– Jag önskar att Örebro Stadsmission ska få gå in i 2.0, vilket innebär att ekonomin stabiliseras och att verksamheterna kan lägga fokus på att utvecklas och göra nytta för alla. Att Örebroarna ska förstå att stadsmissionen behövs och då måste alla bidra efter sina förmågor.

 

Monica har varit oerhört värdefull för Örebro Stadsmission under de här åren, säger Rose-Marie Frebran, styrelseordförande. Med sin breda kompetens, driftighet och hjärta för människor har hon drivit och lett organisationen genom en utmanande tid. Det är krävande att leda en organisation i en uppstartsfas och vi är tacksamma för det som Monica har bidragit med.

 

Vi säger tack till Monica för hennes engagemang under de här åren och önskar henne lycka till i kommande uppdrag!

 

Ett sätt att tacka Monica och visa uppskattning för hennes engagemang och samtidigt visa ditt fortsatta stöd, är att ge en gåva till Örebro Stadsmission.
Swisha din gåva till 
123 214 8096 
och märk den med ”Tack Monica”.
Insamlingen pågår till den 15 september, då vi kommer att meddela resultatet.

Styrelsen arbetar med rekrytering av ny Direktor. Har du frågor kontakta ordförande Rose-Marie Frebran eller vice ordförande Hans Fredlund.

Elin Gert, koordinator, är ställföreträdande Direktor.
From 23 september är Amelie Poletti Lundström TF Direktor.