Vilka vi är
Vad vi gör
Hjälp oss: Privatperson
Hjälp oss: Företag
Partners & Vänner
Vi driver och utvecklar verksamheter för människor i utsatta livssituationer.

Second Hand

Stadsmissionens Second hand drivs som ett socialt företag. Vi erbjuder handledning och yrkescoachning för människor på väg in i arbetslivet. Det gör vi genom att ta emot dina gamla prylar, möbler och kläder och ge dem nytt liv hos oss. Vi ger människor och prylar en andra chans. Öppettider för butiken är: 10-18 onsdag - fredag, 11-16 lördagar.

Storgatan 16, Örebro
Hitta hit

Secondhandbutik Marieberg

Vid Marieberg Galleria (bredvid Burger King) Har Örebro Stadsmission startat en ny Secondhand-butik. Försäljning är öppen onsdag-lördag 11:00 - 15:00. Övriga dagar stängt. Vi har öppet för inlämning av varor under butikstiderna, inlämning sker på baksidan. I vårt samarbete med Örebro kommun så finns vi på Mellringe Åternytta med jämna mellanrum, där kan man lämna in saker man ej längre har användning som vi kan sälja. Vi ger både saker och människor en annan chans. Mer information hittar du här:

http://www.orebro.se/bygga-bo--trafik/avfall--atervinning/sortera--atervinn-ditt-avfall.html#Aternyttan

Varuvägen 1
Hitta hit

Porten Dorkas

Porten Dorkas är en öppen verksamhet för människor i missbruk och som lever i akut hemlöshet. Här finns möjlighet att äta frukost och lunch, ta en dusch, tvätta kläder, vila och samtala om livet. Vi arbetar i ombudsmannaskap och stödjer deltagarna i kontakter med t.ex. myndigheter och vård. Tillsammans gör vi en plan som utgår ifrån deltagarens egna önskemål. Porten Dorkas är en fristad för de som varje dag lever i utanförskap.

Vasastrand 7, Örebro
Hitta hit

Blixtjobb

Blixtjobb erbjuder jobb för dagen för människor i aktivt missbruk men som är nyktra för dagen. Genom att delta i Blixtjobb får individer som annars är helt utestängda från arbetsmarknaden och arbetsmarknadsåtgärder från Arbetsförmedlingen möjlighet till meningsfull sysselsättning, inkomst och ett socialt sammanhang. Verksamheten fungerar motiverande och skademinimerande och har stor framgång som språngbräda in i något nytt.

Tjänsterna som erbjuds privatpersoner och företag är enklare bygg-, måleri- och trädgårdsuppdrag, samt flytt och städ.

Storgatan 29 A, Örebro
Hitta hit

Crossroads

Crossroads är en råd-och stödverksamhet för utsatta EU-medborgare och tredjelandsmedborgare som har uppehållstillstånd i ett annat EU-land och som lever i fattigdom och hemlöshet i Örebro. På Crossroads hjälper vi människor att få reda på sina rättigheter och möjligheter under sin vistelse i Sverige.
På Crossroads erbjuds deltagare även mat, vila och en möjlighet till dusch och tvätt. Rådgivningar ges på torsdag kl 9-12.

Vasastrand 7, Örebro
Hitta hit

Vinternatt

Vinternatt är ett akutboende för utsatta EU-medborgare som saknar tak över huvudet. På Vinternatt erbjuds en lättare kvällsmåltid, möjlighet till dusch och tvätt, en säng för natten och frukost. Vinternatt har öppet från november till april.

Adolfsbergsgården, Örebro
Hitta hit

Café Deed

Café Deed är ett kulturcafé för unga i Örebro. En mötesplats där ungdomar som börjat gymnasiet kan hänga, fika, spela eller lyssna på musik, delta i kreativa projekt, temaveckor och workshops. Vi arbetar förebyggande genom att erbjuda ungdomar aktiviteter i en drogfri och trygg miljö.

På Café Deed driver vi också ett café. Vi bakar allt själva och har något för alla. Vi vill dra vårt strå till stacken och bidra till en värld som är mer schysst mot människor, djur och natur. Vi serverar därför så långt vi kan fika som är ekologiskt och Fairtrade.

019-10 98 86
info@cafedeed.se

Järnvägsgatan 8, Örebro
Hitta hit

REMAKE ateljé

REMAKE ateljé är en återbruksverkstas som är under uppstart. REMAKE arbetar hållbart och långsiktigt. Genom återbruk och re design tar verksamheten tillvara de resurser som finns och har som mål att öka kvaliteten och livslängden på en produkt. REMAKE drivs som ett IOP tillsammans med Örebro kommun och arbetar med arbetsintegration utifrån individuella förutsättningar.

Vasastrand 7
Hitta hit

Om du har några förslag på initiativ eller fokusområden, kontakta oss gärna på
info@orebrostadsmission.se