Matcentralen

Viktig information

Inskrivning av nya medlemmar i matcentralen är pausad. Information om tidpunkt när vi kan skriva in nya medlemmar kommer publiceras här på hemsidan.


Matcentralen
Bromsplan, Storgatan 52.
Onsdag-fredag 10.00 – 15.00

Medlemsinskrivning
Gamla gatan 29
Torsdagar 9.00 – 11.30.
Ansvariga för inskrivningen är Immanuelskyrkan tillsammans med Örebro Stadsmission.

Vi förbehåller oss rätten att stänga Matcentralen tidigare om maten tar slut.

Om matcentralen

I samarbete med ett antal av Örebros mataffärer tar vi tillvara på butikerna matsvinn. Det kan till exempel handla om varor med kort datum, felmärkta eller skadade emballage eller överblivna varor som inte gått åt. Efter noggrann genomgång används sedan dessa varor dels i våra övriga verksamheter men huvudsakligen till utdelning genom Matcentralens “butik”. Efter samtal om ens livssituation, med fokus på ekonomi, kan personer som inte har möjlighet att få mat för dagen, bli medlemmar i Matcentralen och därmed få hjälp med mat. Som medlem i Matcentralen får man köpa ett klipp kort som berättigar att hämta en matkasse vid fem tillfällen, max en gång/vecka.

Genom Matcentralen bidrar Örebro Stadsmission i flera led till ett hållbarare samhälle som gynnar både människa och miljö.

Från och med den 27/10 v.43 har medlemsinskrivningen till Matcentralen ny plats. Vi håller till på Gamla gatan 29 torsdagar kl 9.00-12.00. Ansvariga för inskrivningen är Immanuelskyrkan tillsammans med Örebro Stadsmission.

För direkta frågor om Matcentralens butik, kontakta Matcentralen direkt på 019-313112.

För frågor om kontraktsskrivning i Immanuelskyrkan, kontakta Rikard Edefors, pastor med diakonalt ansvar, på rikard.edefors@imkorebro.se eller 070-978 44 20.

För övergripande frågor om verksamheten kontakta vår verksamhetsledare på 019-31 31 15 eller jonas.andersson@orebrostadsmission.se

Storgatan 52, Örebro
Hitta hit