Second Hand

Secondhand – Här ger vi både människor och prylar nya chanser och möjligheter.

Stadsmissionens Secondhand i Örebro drivs som ett socialt företag. Genom att köpa second hand bidrar du till ett mer hållbart samhälle och när du handlar eller lämnar gåvor hos oss bidrar du även till en ljusare framtid för många. Arbetsintegration är en del i vårt uppdrag där vi vänder oss till människor som idag står utanför arbetslivet eller är på väg tillbaka. Det uppdraget är en viktig del i att skapa en social hållbarhet för ett varmare Örebro.

Vi har i dag en secondhand butik, där du hittar allt från barnböcker, vintagekläder, stora soffor och kul skålar. Här kan du verkligen fynda och dessutom göra en insats för miljön. Hos oss bidrar du till ett mer hållbart samhälle både när du handlar och skänker gåvor.

I vår secondhand-butik får människor en möjlighet att närma sig och möjligheten ges att komma tillbaka till arbetslivet genom praktik och arbetsträning. Detta innebär att när du handlar hos oss bidrar du samtidigt till en ljusare framtid för många.

Alla saker som skänks kommer till vårt lager för sortering och prismärkning. Vi är ytterst tacksamma om gåvorna är rena då vi har begränsade resurser för att tvätta stora partier. Dels skänks dina gåvor till behövande i våra verksamheter, dels går de till försäljning i våra butiker. Det eventuella överskottet går tillbaka in i våra verksamheter. Ett kretslopp med hjärta.

Vi har ett fint samarbete med Åhléns-butiker där vi får skänkta gåvor och prylar från varuhusen som ej längre kan säljas. Detta bidrar till en ännu bättre miljö med bidrag från den lokala handeln.

Vi har en dagligverksamhet från kommunen som kommer till oss tre dagar i veckan, de hjälper oss att köra textilier till materialåtervinning (textilier som ej är säljbara görs om till stoppning i bilsäten mm), måla om möbler och lättare verkstadsarbete.

Följ oss gärna på våra sociala medier:

På våra sociala kanaler lägger vi ut erbjudanden, event som vi är med i och nyinkomna saker så följ oss gärna så du inte missar något bra!

Facebook: ÖrebroStadsmissionSecondHand
Instagram: Orebrostadmissionsecondhand

Marieberg Second Hand (1200 kvm butik)

Öppettider

Måndag – fredag 10.00 – 18.00
Lördag – söndag 11.00 – 16.00

Gåvoinlämning samma som öppettiderna.

Adress: Varuvägen 1 i Marieberg (mellan Burger King & Kamux)
Telnr: 019-31 31 11

Hitta hit