Aktuellt

Ny ordförande

På årsmötet 29 april valdes Björn Cedersjö till ny ordförande för Örebro Stadsmission. Nu vill vi att alla ifrån gäster till volontärer och beslutsfattare får lära känna dig så snart det går. Vi börjar här på Hemsidan!   1.Beskriv dig själv med tre väl valda meningar: Jag har varit pensionär några år efter att ha… Read more »

Tack Rose-Marie Frebran

Vårt största tack till Rose-Marie Frebran Efter sex år som ordförande i Örebro Stadsmission så kommer Rose-Marie Frebran lämna rollen i och med årsmötet den 29 april. Vi är många – från gäster till kansli och volontärer – som vill tacka för stort engagemang och proffsig styrning. Men vi passar också på att fånga några… Read more »

Årsmöte verksamhetsåret 2020

Årsmöte  Örebro Stadsmission inbjuder medlemmar i Örebro Stadsmission till årsmöte för verksamhetsåret 2020. Torsdag 29 april kl 18.00. Årsmötet blir digitalt vi Teams. Kontakta medlem@orebrostadsmission för att få länken och handlingar. Beslut sker genom tyst acklamation.   Vid frågor om innehållet i mötet, kontakta Fredrik Karlsson, direktor. Övriga frågor skickas till medlem@orebrostadsmission.se   Bidra till… Read more »

Lediga tjänster: Ungdomsledare Deed

Vill du jobba med ungdomar och aktivt bidra till att skapa ett varmare Örebro? Nu har du chansen! Är du intresserad av att arbeta i en organisation som verkar för ett större innanförskap, alla människors lika värde och att ge människor en andra chans? Är du genuint intresserad av att möta och bemöta ungdomar? Då… Read more »

Extra värme en annorlunda jul

Vi på Örebro Stadsmission ser alltid till att göra något extra för våra gäster under jul. Och det vill vi göra även i år, när det mesta runt omkring oss ser annorlunda ut. I år, liksom förra året, ger vi bort presentkort till utsatta människor i Örebro. Och det kan vi göra tack vare bidrag… Read more »

Tack! Er hjälp gör skillnad!

Långt över förväntan. Så kan vi sammanfatta resultatet av årets julkampanj där vi lyfter utsatta barnfamiljer. I dag lever nämligen elva procent av alla barn i Örebro i ekonomisk utsatthet. Det kan handla om att leva med en oro över att inte kunna betala räkningarna, ha kläder efter årstid eller tillräckligt med mat på bordet.… Read more »

Örebro Stadsmission tillbaka i city

När våra gäster nu inte kan besöka Porten på samma sätt är det värdefullt att kunna mötas på nya sätt. Och tack vare ett samarbete med Örebrobostäder, ÖBO, har vi nu återupptagit den uppsökande verksamheten i city, i och runt omkring Hållstugan. Många av de utsatta människor som inte har någonstans att ta vägen passar… Read more »

Vasakyrkan öppnar för de mest utsatta

Nu har Örebro Stadsmission och Örebro kommun tillsammans hittat en lösning för att ordna tak över huvudet åt samhällets allra mest utsatta. – Det slog oss att vi skulle kunna hyra lokal av Vasakyrkan, de ligger ju granne med vår verksamhet. Och det hela landade i att vi nu hyr deras cafédel, berättar direktor Fredrik Karlsson.… Read more »

Porten – på ett nytt sätt

Hur ställer man om en verksamhet som Porten när förutsättningarna plötsligt ändras radikalt? Att hålla avstånd på dagverksamheten Porten, som kan ha upp emot 60 besökare per dag, går inte, lokalerna är för trånga. Därför har det handlat om att tänka om och att tänka om snabbt. – Vi vill ha kvar så mycket som möjligt… Read more »

Vi söker Medarbetare till Porten

Lediga tjänster  Medarbetare Porten  Är du intresserad av att arbeta i en organisation som verkar för ett större innanförskap, alla människors lika värde och att ge människor en andra chans? Välkommen till Örebro Stadsmission!  Porten är en öppen dagverksamhet för människor som lever i utanförskap, som tillexempel hemlöshet eller aktivt missbruk. Vi erbjuder våra gäster gemenskap,… Read more »