Aktuellt

Bröd i korg och ett mjölkpaket

Lediga tjänster – Personal till Vinternatt

Är du intresserad av att arbeta i en organisation som verkar för ett större innanförskap, alla människors lika värde och att ge människor en andra chans? Välkommen till Örebro Stadsmission! Vi söker nu personal till Vinternatt som är vårt natthärbärge som finns i syfte att stilla en direkt nöd för utsatta EU-medborgare som vistas i gatumiljö och… Read more »

Kronprinsessan Vcotria besöker Örebro Stadsmission

Kronprinsessparet på besök

Vilken högtidlig dag för oss, då vi den 6 oktober fick ta emot kronprinsessparet för att visa hur vi jobbar för att skapa ett varmare Örebro. På plats fick de möta vår direktor Fredrik Karlsson, besöka Matcentralen liksom sitta ned för att lära mer om Portens verksamhet. Det blev en fin stund, med varma samtal… Read more »

ÖHK överlämnar check på 150000 kr till Örebro Stadsmission

150 000 värmande kronor från ÖHK

Den 6 oktober på fick Fredrik Karlsson, direktor på Örebro Stadsmission, ta emot en check på 150 000 kronor direkt från Örebro Hockeys lagkapten Stefan Warg. Efter en försäsong där Örebro Hockey valt ut Örebro Stadsmission som exklusiv partner så auktionerades spelarnas tröjor ut till hockeyns nätverk av partners. – Vi känner en stor tacksamhet… Read more »

TACK!

… till dig som bidrog till att gilla och sprida vår sommarkampanj. Och allra största tack till dig som också skänkte en summa. Du hjälper oss att hjälpa fler utsatta människor. 

Inskrivning av nattgäst, Vinternatt

Volontärrekrytering

Härbärget Vinternatt behöver fler volontärer! Kan DU avvara några timmar i månaden för att hjälpa människor som lever i en oerhört utsatt livssituation? Härbärget har öppet varje natt 20:00-09:00 från början av november fram till början av april. Vi har behov av volontärer varje dag mellan 7.30 till 10 samt på tisdagar vid inskrivning, kl… Read more »

Bröd i korg och ett mjölkpaket

Lediga tjänster – Personal till Vinternatt

Är du intresserad av att arbeta i en organisation som verkar för ett större innanförskap, alla människors lika värde och att ge människor en andra chans? Välkommen till Örebro Stadsmission!Vi söker nu personal till Vinternatt som är vårt natthärbärge som finns i syfte att stilla en direkt nöd för utsatta EU-medborgare som vistas i gatumiljö och sover… Read more »

Två män på hockeyring, Örbro Stadsmission

Örebro Stadsmission blir ÖHKs exklusiva försäsongspartner

Hösten 2021 kommer Örebro Hockey presentera Örebro Stadsmission som exklusiv försäsongspartner. Lagets matchtröjor liksom hjälmar kommer endast att prydas av Stadsmissionens logga under hela försäsongen och tröjornas auktioneras ut efter avslutad matchsäsong. Alla inkomna medel går oavkortat till Örebro Stadsmissions verksamhet. Satsningen är ett led i ett långsiktigt samarbete där både parter vill bidra till… Read more »

Ledig tjänst: Deed

Vill du jobba med ungdomar och aktivt bidra till att skapa ett varmare Örebro? Nu har du chansen! Är du intresserad av att arbeta i en organisation som verkar för ett större innanförskap, alla människors lika värde och att ge människor en andra chans? Är du genuint intresserad av att möta och bemöta ungdomar? Då… Read more »

Ledig tjänst: Verksamhetsledare för Crossroads och Vinternatt

Vi söker en verksamhetsledare för Crossroads och Vinternatt Är du intresserad av att arbeta i en organisation som verkar för ett större innanförskap, alla människors lika värde och att ge människor en andra chans? Har du erfarenhet av arbetsledning och kompetens inom mänskliga rättigheter och socialt arbete? Välkommen till Örebro Stadsmission! Vi söker nu en… Read more »

Flicka tittar i kameran, barnfattigdom

Samverkan mot barnfattigdom

Alltför många barn i Örebro lever under svåra ekonomiska villkor. Så många som 11% finns i familjer som inte klarar de mest nödvändiga levnadsomkostnaderna. (Källa BO) De här familjerna behöver mycket råd och stöd, i allt från ekonomi till digital inkludering och förhandling med hyresvärdar. I Örebro finns flera organisationer som stöttar utsatta barnfamiljer. Örebro… Read more »