Aktuellt

Kvinna packar matkassar, Matcentralen

Matcentralen söker nya medarbetare (2 tjänster)

Har du arbetslivserfarenhet ifrån livsmedelsbutik, god social kompetens och en önskan om att få bidra till ökad social och ekologisk hållbarhet? Då kan du vara den person vi söker!  Genom Matcentralen bidrar Örebro Stadsmission i flera led till ett mer hållbart samhälle som gynnar både människa och miljö. Konkret handlar det om att minska matfattigdomen… Read more »

Inbjudan till årsmöte för Örebro Stadsmission

Till medlemmarna i Örebro stadsmission Kära vänner! Året 2021 tycks ha rusat förbi med alla sina utmaningar och möjligheter. Så mycket har hänt på kort tid att vi nästan själva haft svårt att hänga med. Vi kan ändå konstatera att det var ett bra år för Örebro Stadsmission på många vis. Nu är det snart… Read more »

Matkorg till flyktingar, Örebro Stadsmission

Akut behov av mat, hygienartiklar, blöjor och SIM-kort

I takt med att allt fler flyktingar söker sig till Örebro så intensifierar vi våra insatser för att hjälpa till. Just nu har många flyktingar ett akut behov av mat, hygienartiklar, blöjor och mediciner. Vi söker nu hjälp från samtliga våra församlingar, partners och allmänheten för att samla in medel till det som behövs. Skänk… Read more »

Klimatsmart samarbete

Klimatsmart samspel!

Idag dag slog Matsmart upp portarna till sitt nya klimatsmarta e-handelslager i Örebro. På plats vid invigningen fanns vår verksamhetschef Elin Gert liksom bolagets grundare och VD, Karl Andersson. Inför etableringen i Örebro har Matsmart inlett ett viktigt samarbete med Örebro Stadsmission och vår Matcentral. Tillsammans ska vi minska svinnet och se till så att… Read more »

Lördagsöppet på Porten

Äntligen kan vi lämna det glädjande beskedet att Porten håller öppet även på lördagar. Porten är Örebro Stadsmissions öppna dagverksamhet för människor som lever i utanförskap, som till exempel hemlöshet eller aktivt missbruk. Lördagsöppet har blivit möjligt tack vare ett samarbete mellan Fastighetsägarna, Örebro Kommun och Örebro Stadsmission. Om vi tillsammans med kommunen och Stadsmissionen… Read more »

Matkassar på rad
Kronprinsessan Vcotria besöker Örebro Stadsmission

Kronprinsessparet på besök

Vilken högtidlig dag för oss, då vi den 6 oktober fick ta emot kronprinsessparet för att visa hur vi jobbar för att skapa ett varmare Örebro. På plats fick de möta vår direktor Fredrik Karlsson, besöka Matcentralen liksom sitta ned för att lära mer om Portens verksamhet. Det blev en fin stund, med varma samtal… Read more »

ÖHK överlämnar check på 150000 kr till Örebro Stadsmission

150 000 värmande kronor från ÖHK

Den 6 oktober på fick Fredrik Karlsson, direktor på Örebro Stadsmission, ta emot en check på 150 000 kronor direkt från Örebro Hockeys lagkapten Stefan Warg. Efter en försäsong där Örebro Hockey valt ut Örebro Stadsmission som exklusiv partner så auktionerades spelarnas tröjor ut till hockeyns nätverk av partners. – Vi känner en stor tacksamhet… Read more »

TACK!

… till dig som bidrog till att gilla och sprida vår sommarkampanj. Och allra största tack till dig som också skänkte en summa. Du hjälper oss att hjälpa fler utsatta människor. 

Inskrivning av nattgäst, Vinternatt

Volontärrekrytering

Härbärget Vinternatt behöver fler volontärer! Kan DU avvara några timmar i månaden för att hjälpa människor som lever i en oerhört utsatt livssituation? Härbärget har öppet varje natt 20:00-09:00 från början av november fram till början av april. Vi har behov av volontärer varje dag mellan 7.30 till 10 samt på tisdagar vid inskrivning, kl… Read more »