Ledig tjänst: Deed

Vill du jobba med ungdomar och aktivt bidra till att skapa ett varmare Örebro? Nu har du chansen!

Är du intresserad av att arbeta i en organisation som verkar för ett större innanförskap, alla människors lika värde och att ge människor en andra chans? Är du genuint intresserad av att möta och bemöta ungdomar? Då kanske du är vår nya ungdomsledare på Deed.

Deed är en verksamhet som riktar sig till alla unga i åldern 16-21. Verksamheten har fokus på vardagshäng och kreativitet och är en mötesplats mitt i centrum. Deed har öppet fyra kvällar i veckan och hit ska alla kunna komma som de är och nyttja Deed till det man har behov av och lust till.

Uppdraget

Som medarbetare på Deed arbetar du i en liten arbetsgrupp med två andra ungdomsledare och en verksamhetsledare. Din främsta arbetsuppgift är att möta och finnas till hands för de ungdomar som kommer till Deed under våra öppettider. En del dagar kan arbetet innebära en lättsam pratstund med någon i förbifarten och andra dagar längre samtal med djupare innehåll.

På Deed möter du många ungdomar som lever i olika former av social utsatthet. En viktig del i vårt uppdrag är att finnas för dessa, att ta tid till att se och förstå. När det går vill vi också ge stöd och vägledning för att förändra svåra situationer till det bättre.

En viktig del i arbetet är att uppmuntra våra ungdomar till att ta initiativ till egna projekt och arrangemang. Det kan vara allt från att arrangera en spelning till att ordna en klädbytardag. I din roll ingår även att samarbeta med och ibland handleda volontärer som finns med i verksamheten. I din roll ingår det även arbetsuppgifter kopplade till vår cafédel vilket innebär försäljning, servering, diskning och städning.

Majoriteten av din arbetstid är förlagd på eftermiddagar och kvällar.

Personlighet

Du är en socialt utåtriktad person som gillar att möta och bemöta människor. Du har förmågan att jobba såväl i grupp som enskilt. Du är kommunikativ och har lätt för att ta kontakt med nya människor. Du är noggrann och ordningsam och har förmågan att strukturera ditt eget arbete. Vi ser att du är positiv och att du värdesätter en god arbetsmoral med flexibel inställning till dina arbetsuppgifter.

Kompetens

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba med socialt utsatts ungdomar, kanske som lärare, fritidsledare, ungdomscoach, föreningsaktiv, samtalsterapeut eller liknande. Om du är studerande inom något av dessa områden är det också meriterande.
Vi vill att du har eller har påbörjat eftergymnasial utbildning och att du är äldre än 23 år.

Anställningen är ett vikariat på 50-60% under 6 månader med möjlighet till förlängning upp till 24 månader.

Om oss

Vi erbjuder dig en rolig, utmanande och spännande roll inom en ung organisation där människan och våra värderingar står i fokus. Här finns goda möjligheter till personlig utveckling och stor arbetsglädje. Tillsammans gör vi skillnad!

Har du frågor kontakta verksamhetsledare Ashkan Karbalaei på ashkan.karbalaei@orebrostadsmission.se eller 019-31 31 15. Din ansökan skickar du till rekrytering@orebrostadsmission.se med komplett CV och personligt brev senast 2021-08-23. Tillträde är 20 september eller så snart som möjligt efter det.