Ledig tjänst: Verksamhetsledare för Crossroads och Vinternatt

Vi söker en verksamhetsledare för Crossroads och Vinternatt

Är du intresserad av att arbeta i en organisation som verkar för ett större innanförskap, alla människors lika värde och att ge människor en andra chans? Har du erfarenhet av arbetsledning och kompetens inom mänskliga rättigheter och socialt arbete? Välkommen till Örebro Stadsmission! Vi söker nu en verksamhetsledare som ska driva vårt arbete med och för EU-och tredjelandsmedborgare som lever i social utsatthet i Örebro.

Vinternatt &Crossroads

Vinternatt är ett härbärge som finns i syfte att möta basbehov för de som vistas i gatumiljö och sover utomhus under månaderna november-april och är ett akut stöd för målgruppen. Crossroads är öppet hela året och är en integrerad bas- och rådgivningsverksamhet bestående av tre delar; samhällsinformation och rådgivning, tillgång till basbehov samt påverkansarbete. Vi samverkar bland annat med kyrkor, kommunen, regionen, polisen, universitetet, samt företag och privatpersoner.

Uppdraget

Som verksamhetsledare för Crossroads & Vinternatt Örebro har du det övergripande ansvaret att leda och driva arbetet. Dina viktigaste uppgifter är ledning och driftansvar för verksamheterna, arbetsledning, operativt arbete direkt med målgruppen samt att driva frågor för målgruppens räkning. Detta gör du i det personliga mötet med målgruppen, men också genom ett tydligt och gott ledarskap där du arbetar med rekrytering, utbildning och uppföljning för medarbetare och volontärer som är med och möjliggör det viktiga arbetet på plats. Du har personal-, budget- och resultatansvar. Som verksamhetsledare arbetar du proaktivt, självständigt och i team. Du får också möjlighet att utveckla verksamheten utifrån den kompetens du besitter.

Kompetens

Vi söker dig som kan identifiera dig med Örebro Stadsmissions värdegrund (här kan du läsa om vår värdegrund). För att lyckas i rollen tror vi att du har relevant arbetslivserfarenhet. Din bakgrund kan variera men vi vänder oss främst till dig som har vidareutbildning inom socialt arbete eller annan samhällsorienterad utbildning. Goda IT-kunskaper samt mycket god svenska, i både tal och skrift är ett krav. Vi vill också att du kommunicerar obehindrat på engelska. Har du erfarenhet av verksamhetsledning inom socialt arbete, arbete inom ideell sektorn eller annan föreningsverksamhet är det meriterande. Språkkunskaper inom bulgariska, rumänska eller romani är också meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Personlighet

Du är en klok ledare med stort engagemang för människor som befinner sig i olika situationer i livet. Som person är du prestigelös, initiativrik och har god samarbetsförmåga. Vidare har du god administrativ förmåga och ett öga för struktur och organisation. Att arbeta för antidiskriminering, innanförskap och allas rätt till ett värdigt liv är något du brinner för.

Om oss

Vi erbjuder dig en spännande, rolig och utmanande roll i organisation där människan och våra värderingar står i fokus. Här finns goda möjligheter till personlig utveckling och stor arbetsglädje. Tillsammans gör vi skillnad!

 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidare from 1 september 2021, eller enligt överenskommelse.

Vi tillämpar 6 månader provanställning.

Omfattning: 75-100 %

Ansökan senast: 2021-06-20

Din ansökan skickar du till rekrytering@orebrostadsmission.se med komplett CV, referenser och personligt brev. Intervjuer sker löpande.

Har du frågor, kontakta nuvarande verksamhetsledare Mirjam Vigelsbo, 070-356 32 35, mirjam.vigelsbo@orebrostadsmission.se eller Örebro Stadsmissions direktor Fredrik Karlsson 019-31 31 01, fredrik.karlsson@orebrostadsmission.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!