Lediga tjänster – Kommunikations- och insamlingsansvarig

Är du intresserad av att arbeta i en organisation som verkar för ett större innanförskap, alla människors lika värde och att ge människor en andra chans? Välkommen till Örebro Stadsmission! 

Uppdraget 

Som kommunikations- och insamlingsansvarig bevakar du den strategiska och taktiska utvecklingen av varumärket Örebro Stadsmission. Som grund finns Örebro Stadsmissions värderingar liksom kommunikationsstrategin. I rollen ingår att, i samspel med direktor, bygga upp och främja relationer till medlemmar, partners, givare och volontärer. I rollen ingår också att driva det löpande arbetet med kommunikation i Stadsmissionens egna kanaler såsom hemsida och sociala medier liksom löpande kontakter med journalister och media. En annan viktig del är att upphandla och samspela med kommunikationsbyrå för att kvalitetssäkra publika kampanjer med tydliga insamlingsmål. 

I rollen som kommunikations- och insamlingsansvarig arbetar du i nära relation till Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner och förvaltar de aktiviteter som planeras och genomförs i gemensamt namn, allt för att stärka genomslaget nationellt och lokalt. 

En central del i rollen framöver är att utveckla en strategi och rutiner för hur Stadsmissionen kan öka sin insamlingsvolym. För att arbetet ska få den styrning och förankring som krävs så ingår du i ledningsgruppen och har även nära dialog med styrelsen. I rollen har du en väl avgränsad kommunikationsbudget för det löpande arbetet vilken förvaltas i dialog med direktor utifrån strategins målsättningar. 

Kompetens 

Vi söker dig som: 

  • Kan identifiera dig med Örebro Stadsmissions värdegrund (här kan du läsa om vår värdegrund
  • Har ett engagemang och intresse för våra frågor 
  • Har minst fem års erfarenhet från liknande roller 
  • Har erfarenhet av arbete i civilsamhället 

Personlighet 

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet Vi söker dig som är utåtriktad och har fingertoppskänsla för kommunikation och professionella relationer. Du har ett strategiskt tänkande samtidigt som du kan vara med och hugga i. Förmåga att arbeta självständigt mot långsiktiga mål är avgörande. Vi ser också att du är prestigelös, flexibel och har lätt att samarbeta. 

Om oss 

Örebro Stadsmission arbetar för att minska den sociala utsattheten i Örebro. Vi har ett tydligt fokus på den enskilda individen och vårt uppdrag är att se, lindra, förebygga och förändra. Vi erbjuder dig en spännande, rolig och utmanande roll i en organisation där människan och våra värderingar står i fokus. Här finns goda möjligheter till personlig utveckling och stor arbetsglädje. Tillsammans gör vi skillnad! 

Har du frågor, kontakta Fredrik Karlsson, direkto, på 019-31 31 01 eller fredrik.karlsson@orebrostadsmission.se. Din ansökan skickar du till rekrytering@orebrostadsmission.se med komplett CV och personligt brev senast 2022-01-21. 

Vi söker 

  • En tillsvidareanställning på 75-100%. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämparprovanställning. 

Varmt välkommen med din ansökan!