Lediga tjänster – Medarbetare Porten

Är du intresserad av att arbeta i en organisation som verkar för ett större innanförskap, alla människors lika värde och att ge människor en andra chans? Välkommen till Örebro Stadsmission!

Porten är en öppen dagverksamhet för människor som lever i utanförskap, som tillexempel hemlöshet och/eller aktivt missbruk. Vi erbjuder våra gäster gemenskap, värme och en paus från den tuffa och utmanande vardag de lever i. Här finns möjlighet till en stadig frukost, tvätta kläder, ta en dusch och få en möjlighet att vila. Stöd i kontakten med myndigheter och stödjande samtal erbjuds också.

Här är allas lika värde en viktig självklarhet.

Uppdraget

Som medarbetare på Porten är du med och möter våra gäster i vår dagliga verksamhet. I uppdraget ingår att på olika sätt möta, betjäna och ge stöd till våra gäster.  Arbetsuppgifterna är bland annat:

  • Samtalsstöd
  • Vara behjälplig i kontakt med exempelvis myndigheter
  • Hjälpa till med basbehov
  • Praktiska arbetsuppgifter som att iordningställa och serverera frukost/fika och tvätta kläder

Kompetens

Vi söker dig som:

  • Kan identifiera dig med Örebro Stadsmissions värdegrund (här kan du läsa om vår värdegrund)
  • Har utbildning inom beteendevetenskap, som socionom, behandlingspedagog eller annat för verksamheten relevant ämne.
  • Har ett uttalat engagemang och intresse för att arbeta med människor och specifikt med människor som lever i utsatthet.
  • Har god insikt i frågor och problematik som beroende, medberoende och samsjuklighet.
  • Har erfarenhet av att arbeta med målgruppen sedan tidigare.

Personlighet

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som har förmågan att kombinera ett varmt och öppet bemötande med tydlighet. Du är trygg i dig själv, empatisk, positiv och har förmågan att sätta gränser. Vi ser också att du är prestigelös och har lätt att samarbeta.

Om oss

Vi erbjuder dig en spännande, rolig och utmanande roll i organisation där människan och våra värderingar står i fokus. Här finns goda möjligheter till personlig utveckling och stor arbetsglädje. Tillsammans gör vi skillnad!

Har du frågor, kontakta:
Malin Toftgård, Verksamhetsledare Porten, på 019-31 31 26 eller verksamhetschef Elin Gert på 019-31 31 03.
Din ansökan skickar du till rekrytering@orebrostadsmission.se med komplett CV och personligt brev senast 2021-11-28. Urval och intervjuer sker löpande.

Vi söker

  • En tillsvidareanställning på 50-75% from 220101. Vi tillämpar provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!