Lediga tjänster – Verksamhetsledare Deed 75%

Är du intresserad av att arbeta i en organisation som verkar för ett större innanförskap, alla människors lika värde och att ge människor en andra chans? Är du genuint intresserad av att möta och bemöta ungdomar? Då kanske du är vår nya verksamhetsledare på Deed.

Här möts ungdomar från olika stadsdelar med olika kulturella bakgrunder och socioekonomiska förutsättningar. På Deed erbjuds ungdomarna en trygg och drogfri mötesplats med fokus på kulturella arrangemang och aktiviteter. En viktig del av verksamheten är att vara en plats där unga kan möta vuxna för att samtala, umgås och dela vardagen med.

Uppdraget

Som verksamhetsledare på Deed arbetar du i en liten arbetsgrupp som delar ansvaret att möta och finnas till hands för de ungdomar som kommer till Deed. En del dagar kan arbetet innebära en lättsam pratstund med någon i förbifarten och andra dagar längre samtal med djupare innehåll. På Deed möter du många ungdomar som lever i olika former av social utsatthet. En viktig del i vårt uppdrag är att finnas för dessa, att ta tid till att se och förstå. När det går vill vi också ge stöd och vägledning för att förändra svåra situationer till det bättre. En del i arbetet är också att uppmuntra ungdomar till att ta initiativ till egna projekt och arrangemang. Det kan vara allt från att arrangera en spelning till att ordna en klädbytardag. I din roll ingår även att samarbeta med och ibland handleda volontärer som finns med i verksamheten.

Ansvaret som verksamhetsledare innebär att du:

 • Leder det dagliga arbetet i verksamheten.
 • Har budget- och personalansvar
 • Ansvarar för att verksamheten lever upp till uppdraget att se, lindra och förebygga social utsatthet och psykisk ohälsa hos de ungdomar som besöker verksamheten.
 • Har god kännedom om relevanta insatser och instanser i samhället som erbjuder stöd och hjälp till unga samt kan vägleda till dessa.
 • Stödjer och utvecklar personalgruppen i arbetet med social utsatthet och psykisk ohälsa
 • Utvärderar och utvecklar arbetet genom löpande kvalitetsarbete
 • Företräder verksamheten i relevanta nätverk och samarbeten

Majoriteten av din arbetstid är förlagd på eftermiddagar och kvällar. 

Kompetens

Krav

 • Gedigen erfarenhet av att arbeta med ungdomar i social utsatthet och djupa kunskaper om social utsatthet och psykisk ohälsa bland ungdomar.
 • Utbildning med inriktning på socialt arbete, eller motsvarande kunskaper inhämtat på annat vis.
 • Kunna vara schemalagd 2 kvällar i veckan.

Meriterande

 • Akademisk utbildning
 • Chefserfarenhet
 • Kompetens/erfarenhet av att ha arbetat inom kulturområdet

Personlighet

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper, ledaregenskaper. Vi söker dig som har förmågan att kombinera det dagliga arbetet med ett gott ledarskap. Vi ser också att du är prestigelös, har god självkänsla och besitter förmågan att inspirera andra samt att bygga en god laganda.

Du är en socialt utåtriktad person som gillar att möta och bemöta människor. Du har förmågan att jobba såväl i grupp som enskilt. Du är noggrann och ordningsam och har förmågan att strukturera ditt eget arbete. Vi ser att du är positiv och att du värdesätter en god arbetsmoral med flexibel inställning till dina arbetsuppgifter. Du kan identifiera dig med Örebro Stadsmissions värdegrund (här kan du läsa om vår värdegrund)

Om oss

Vi erbjuder dig en spännande, rolig och utmanande roll i en ung organisation där människan och våra värderingar står i fokus. Här finns goda möjligheter till personlig utveckling och stor arbetsglädje. Tillsammans gör vi skillnad!

Har du frågor, kontakta verksamhetschef Elin Gert på 019-31 31 03. Din ansökan skickar du till rekrytering@orebrostadsmission.se med komplett CV och personligt brev senast 2022-01-15.

Anställningen är en tillsvidareanställning på 75% från och med den 2022-02-01 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.