Ljusare tider för Örebro Stadsmission

Det är ingen hemlighet att det har varit en tuff start för Örebro Stadsmission. Organisationen har kämpat med ekonomin och det har bedrivits ett intensivt arbete för att få en ekonomi i balans. Och med stor glädje kan Örebro Stadsmission nu ge besked om ett positivt ekonomiskt resultat för 2019!

Att vi nu har ett plusresultat är ett stort kliv framåt. Ett hårt jobb har äntligen gett resultat, säger en glad Rose-Marie Frebran, styrelsens ordförande.

Örebro Stadsmission har dels jobbat aktivt med att minska omkostnader, dels med att söka nya vägar för ökade intäkter. Flera åtgärder ger helårseffekt först 2020 och Fredrik Karlsson, nytillträdd Direktor är optimistisk.

Det känns väldigt roligt att komma in i Örebro Stadsmission i det här läget, säger Fredrik Karlsson. Vi gläder oss självklart åt resultatet. Samtidigt är det viktigt att poängtera att vi fortfarande har ett arbete framför oss för att säkra vår ekonomi och våra verksamheter långsiktigt. Vi ska fortsätta utvecklas för att ännu bättre kunna fullgöra vårt uppdrag.

En åtgärdsplan har tagits fram och en ny strategi för de kommande åren tas fram under våren. Organisationen firar i år 5-årsjubileum och det är naturligt att se över den strategiska inriktningen.

Örebro Stadsmission är en viktig organisation, säger Fredrik Karlsson. Vi ser fram emot att få utvecklas och vara en ännu tydligare aktör och en plattform för civilsamhället, företag, kommunen, näringsliv och privatpersoner för att tillsammans göra Örebro till en varmare stad för alla.