Frågor & svar

Hur skänker jag pengar? 
Lättast gör du det via gåvoknappen här på hemsidan. Där kan du betala via kort, swish eller bli månadsgivare.

Vart går pengarna som skänks?
Örebro Stadsmission finansieras genom insamling, gåvor och bidrag från exempelvis kommun, stat och landsting. De pengar som via insamling och gåvor märks med en specifik verksamhet går direkt till den verksamheten och det arbete som utförs där. Det kan handla om att säkerställa att vi kan servera frukost fem dagar i veckan eller ha möjlighet att ha öppet vårt härbärge sju nätter/vecka under årets kallaste månader. Örebro Stadsmission har ett 90-konto och är också medlem i FRII. Det är en garanti för transparens och för att pengarna används på rätt sätt.

Jag skulle vilja engagera mig, vad krävs för att bli volontär?
Hör av dig till vår växel på 019-313100 eller maila volontar@orebrostadsmission.se. Det viktigaste för oss är att du delar vår grundvärdering om alla människors lika värde. När du hört av dig bestämmer vi en tid för att träffas. Du får lära känna oss och våra verksamheter och vi får lära känna dig. Tillsammans bestämmer vi ett upplägg kring hur du vill engagera dig och hur mycket tid du vill lägga. Vi tar alltid referenser innan du kan börja som volontär. Läs mer under fliken ”Jobba med oss”. 

Jag har kläder att skänka, tar ni emot sådant? 
Vi tar tyvärr inte emot kläder eller varor. Vill du skänka grejer så rekommenderar vi att du vänder dig till en second hand-butik.

Tar ni emot matsvinn? 
Vi har avtal med några matbutik som vi tar emot matsvinn ifrån. Vi tar tyvärr inte emot matsvinn från privatpersoner. 

Var ligger eran second hand-butik? 
Örebro Stadsmission har ingen butik. Däremot driver Stockholms Stadsmission en butik ute vid Mariebergs köpcentrum. 

Hur anmäler jag mig till att få en matkasse?
Genom vår verksamhet Matcentralen har vi möjlighet att stötta upp med mat och matkassar till privatpersoner. Ring vår växel på 019-313100 för mer information.