Samarbete

Senaste dagarna har vi gått in i ett intensivt samarbete med Örebro Kommun och Röda Korset, där vi tagit en roll i att mobilisera civilsamhället. Genom våra medlemsförsamlingar har vi ett brett nätverk och har möjlighet att snabbt nå ut till många människor. Vi är väldigt glada att höra om allt som redan görs och för den uppslutning och det engagemang som våra medlemmar visat vid en första rundringning. Vi känner stor förhoppning att kunna bidra på ett klokt och gott sätt. 

Exakt hur samarbetet med kommunen och Röda Korset kommer se ut, kommer att presenteras inom några dagar. Men uppdraget är i dagsläget formulerat utifrån att kartlägga och bistå behov hos äldre och folk i riskgrupper. 

Örebro Stadsmissions Verksamheter

På Örebro Stadsmission jobbar vi med de som lever i utsatthet. Deras situation blir varken lättare eller bättre i en tid som denna! Vart tar den som inte har något hem vägen när alla uppmanas att hålla sig hemma? Därför gör vi allt vi kan för att kunna hålla Porten och Crossroads/Vinternatt öppet. En varm dusch, ett mål mat och rena kläder kanske aldrig har varit viktigare. 

Deed har redan gått in i ett nytt läge, där den öppna verksamheten har stängt. Men vi jobbar med andra sätt att möta ungdomarna, bla genom konserter online och aktiviteter utomhus. Följ gärna Deed på sociala medier så håller du dig uppdaterad.

Engagemang

Vill du vara med och engagera dig? Ditt engagemang är viktigt och välkommet! Vi arbetar för att på kort tid kunna mobilisera volontära krafter framöver. Givetvis hoppas vi att Sverige lyckas att inte få så snäv smittkurva, men vi tar höjd för att på kort tid kunna aktivera engagemang och volontärer. Är du intresserad så håll utkik efter anmälningsmöjligheter till det på vår eller kommunens hemsida.

Du kan också vara med genom att ge en gåva. Vi mobiliserar de resurser vi kan, men vi behöver stöd för att kunna genomföra detta samordningsansvar och samtidigt kunna bibehålla kvalitén i våra ordinarie verksamheter. 

Swish 123 214 80 96
Bankgiro 900 5315
Märk din gåva med ”Ett varmare Örebro”