Stockholms Stadsmission har tagit över driften av Örebro Stadsmissions Second hand-butik

Den 16 maj nyöppnar butiken.

Har du vägen förbi Örebro och butiken på öppningsdagen får du 25 % rabatt på en produkt.

Butiken ligger i köpkvarteret Marieberg strax utanför Örebro och har tidigare drivits av Örebro Stadsmission.
”Det är en fantastisk lösning. Stockholms Stadsmission har många års erfarenhet av att driva butiker och kan tillföra kompetens och kvalité till butiken.” säger Monica Gunnarsson, direktor för Örebro Stadsmission.

Ett samarbetsavtal har tecknats mellan de båda stadsmissionerna som innebär att butiken fortfarande kommer ha en stark lokal prägel. Samarbetet kommer avspegla sig i fortsatt arbete med arbetsintegration och arbetsträning, lokal insamling och volontärsarbete. Dessutom kommer Örebro Stadsmission också kunna fortsätta dela ut rekvisitioner till de som behöver.

Den senaste månaden har butiken skyltats och målats om för att nu drivas av Stockholms Stadsmission.

Konstverk i butiken

Stockholms Stadsmission har via Stadsmissionens skolstiftelse redan etablering i Örebro med Grillska gymnasiet. Under dagen kommer det även finnas konstverk av Ismael Ansari , en talangfull elev från Grillska gymnasiet. Vissa av verken har han skapat av material från second hand-butiken.

Arbetar med arbetsträning

Stockholms Stadsmission arbetar med arbetsintegration i alla sina second hand-butiker och så kommer det vara även i butiken i Örebro.

– Med Second hand-butiken i Örebro hoppas Stockholms Stadsmission på att få fler närma sig arbetsmarknaden via arbetsträning i butiken. Det känns även bra att få bidra till att möbler och textilier får en andra chans, säger Sonny Wall, verksamhetschef Second hand, Stockholms Stadsmission.

Butiken hittar du på Varuvägen 1 i Marieberg, öppettider mån-fre 10-18, lör-sön 11-16