Bli volontär

Just nu!

Snart slår vi upp dörrarna till Vinterhärbärget Vinternatt. Nu söker vi volontärer till framför allt morgonpassen. Det innebär huvudsakligen att plocka fram, servera och plocka undan frukosten samt enklare städning. Läs mer om vad det innebär att vara volontär på Vinternatt HÄR.

Volontär inom Örebro Stadsmission

Det finns olika möjligheter och uppdrag som volontär. Du bidrar med din kompetens och erfarenhet utifrån din tid och förmåga. Kanske vill du engagera dig lite mer långsiktigt. Eller passar det bättre att göra punktinsatser?

Som volontär kan du till exempel bli knuten till en specifik verksamhet. Du kan också ställa din kompetens till förfogande. Kanske är du duktig på att snickra, laga bilar, på juridik eller klippa hår? Ibland behöver vi dig också vid olika punktinsatser, till exempel vid event eller en hjälpande hand vid insamlingar och kampanjer.

Hur går det till att bli volontär?

När du kontaktat oss och anmält intresse kommer vi att boka in en tid för att träffas. Du kommer få träffa vår volontärsamordnare som berättar om Örebro Stadsmission, våra verksamheter, vårt arbete och våra värderingar. Du får berätta om dig och dina tankar. Tillsammans kommer ni överens om hur ditt volontärarbete kommer att se ut.

I rollen som volontär är du en oerhört viktig del av Örebro Stadsmission och vårt arbete för ett varmare Örebro.

Vill du vara med och bidra? Kontakta oss på volontar@orebrostadsmission.se

Här kan du se en lista över de volontärmöjligheter vi har just nu.

Läs listan här