Matcentralen

VI HAR FLYTTAT

Nu finns Matcentralen på Bromsplan, Storgatan 52. 

Tillsvidare har vi följande öppettider:

Onsdagar 10.30-14.00

Torsdagar 10.30-14.00

Fredagar 10.30-14.00

Vi förbehåller oss rätten att stänga Matcentralen tidigare om maten tar slut.

OM MATCENTRALEN

I samarbete med ett antal av Örebros mataffärer tar vi tillvara på butikerna matsvinn. Det kan till exempel handla om varor med kort datum, felmärkta eller skadade emballage eller överblivna varor som inte gått åt. Efter noggrann genomgång används sedan dessa varor dels i våra övriga verksamheter men huvudsakligen till utdelning genom Matcentralens “butik”. Efter samtal om ens livssituation, med fokus på ekonomi, kan personer som inte har möjlighet att få mat för dagen, bli medlemmar i Matcentralen och därmed få hjälp med mat. Som medlem i Matcentralen får man köpa ett klipp kort som berättigar att hämta en matkasse vid fem tillfällen, max en gång/vecka.

Genom Matcentralen bidrar Örebro Stadsmission i flera led till ett hållbarare samhälle som gynnar både människa och miljö.

Matcentralen drivs i nära samarbete med Immanuelskyrkan. Om du inte relaterar till någon av Örebro Stadsmissions verksamheter och vill ansöka om medlemskap i Matcentralen, så vänd dig till Immanuelskyrkan. De har öppet för kontraktsskrivning onsdag förmiddag kl 10-12.

För direkta frågor om Matcentralens butik, kontakta Matcentralen direkt på 019-313112.

För frågor om kontraktsskrivning i Immanuelskyrkan, kontakta Rikard Edefors, pastor med diakonalt ansvar, på rikard.edefors@imkorebro.se eller 070-978 44 20.

För övergripande frågor om verksamheten kontakta vår verksamhetschef på
019-31 31 03 eller elin.gert@orebrostadsmission.se

Storgatan 52, Örebro
Hitta hit