Varje familj räknas

I vår hemstad Örebro lever 11% av alla barn i ekonomiskt utsatta familjer. Det motsvarar ungefär 3500 barn eller 140 skolklasser. Deras liv begränsas på olika sätt. Några äter sig bara mätta ibland. Andra får dela vinterjacka med flera syskon. Många tackar nej till kalas och fritidsaktiviteter. De flesta skäms för att familjen saknar pengar.

Med årets julkampanj vill vi uppmärksamma de föräldrar och barn som kämpar i stark motvind. Många små bidrag kan göra stor skillnad i deras liv, inte bara kring jul utan hela nästa år. Vi hoppas att alla Örebroare vill vara med, skänka en gåva och göra Örebro till en varmare stad för de mest utsatta.

Fredrik Karlsson, direktor Örebro Stadsmission

Skänk en gåva:

Swish 900 53 15
Plusgiro 90 05 31 – 5
Bankgiro 900 – 5315

Det här räcker pengarna till:

500 kr – en matkasse
200 kr – presentkort till barn / fritid
300 kr – presentkort på vinterplagg

Vad vi gör?

Matcentralen

Örebro Stadsmission driver en matcentral för ekonomiskt utsatta familjer. Genom att ta tillvara svinn från butiker och grossister så kan vi varje vecka förse närmare 600 personer med mat, och 400 av dem är barn. Matcentralen är också en viktig knutpunkt för att lära känna familjer som behöver fortsatt stöd.

Familjekedjan

Familjekedjan är ett samarbete mellan Örebro Stadsmission, Immanuelskyrkan, Eksam, Rädda Barnen och Filadelfiakyrkan. Familjekedjan finns för att hjälpa ekonomiskt utsatta familjer att starta om sina liv. Utbildade socionomer finns till hands för att ge stöd och råd i kontakt med myndigheter, hyresvärdar och arbetsmarknaden. Målet är att ge hjälp till självhjälp.


Partners

Kampanjen Varje familj räknas har initierats av Örebro Stadsmission och drivs i nära sampel med följande aktörer:

CAB Logotype
Länsförsäkringar Bergslagen

Vi förbehåller oss rätten att utifrån insamlade medel fördela gåvor utifrån gästernas bästa. Vi förbehåller oss också rätten att använda överskjutande medel i vår bredare verksamhet kring utsatta barnfamiljer.